Følgere

lørdag 27. november 2010

Advendt - er det jul da?

Huset er delvis pyntet til jul og advendstid - og ungene er i ekstase - når kommer nissen??? Vi har hatt lange samtaler om at advent betyr ventetid og at det er fire uker til nissen kommer, men når er da det? Barn har liksom ikke det samme tidsperspektivet som voksne... De lever i nuet, og 1 mnd frem i tid er et hav av tid...
I år skal vi være flinke og sette oss litt inn i bakgrunnen for julefeiringen, slik at ungene kjenner julens historie og tradisjonene forbundet med jul - som oftest forsvinner tiden til å bla i de vakre julebøkene midt i alt julemaset, men i år prioriteres julefred fremfor mye annet, og det kjennes så deilig! Hvordan er det med deg - får du tid til å kos deg?


Konglene på bildet kjøpte jeg i høstferien, på Hov blomster - og de er så skjønne der de henger i stuevinduet - tre stykker på snei...
Skulle ta masse bilder i dag, men vips var minnekortet fult, og nå har også solen takket for dagen og gått ned... Ute uler vinden og det er -11grader - far og barn er på skøyter - er så glad de har en friluftspappa!!! Jeg skal snart sette på kakaokjelen... Passer peisen og tripper rundt i et julepyntet blogglandia og det er så hyggelig!!!
Håper alle har funnet ut hvor de har gjemt adventsstaken, og ikke som meg glemt å kjøpe lys til den - i år blir det hvite lys!
Takk for at du titter inn til meg - legger du igjen et lite spor kan jeg besøke deg, og det synes jeg er ekstra hyggelig.
Klemmer Hilde

7 kommentarer:

 1. Må nok ta meg en tur på Hov blomster ja. Mannen tar ikke bølgen for julepynt nei, men pynter for det jeg. Kun litt adventspynt foreløpig. Annen julepynt kommer ikke før lillejulaften her.

  SvarSlett
 2. Så koselig :)
  Så flink mennen i huset er til å ta med seg ungene på tur :) og så utrolig deilig å få komme hjem til et varmt hus med kakaoen klar :) Straks ferdog pyntet her også, julemusikken spiller i bakgrunnen, kos :)
  Ha en firtsatt fin helg!
  Klem

  SvarSlett
 3. Ikke lett å for barn og skjønne det der med ventetiden..
  Men herlig om en kan få tid til å gjøre noe koselig isammen i denne tida
  Julens budskap synes jeg er viktig
  og i år skal vi kose oss her i huset i adventstida... ja det var iallfall planen
  Håper dere også får tid til det

  SvarSlett
 4. Jeg er enig i at det er viktig at barnvet hvorfor vi feirer jul. Det er eldig lett å glemme opp i all gave maset....
  Nydelige kongler du har kjøpt!
  klem Igi

  SvarSlett
 5. Lilla lys har vi masse av! Har ikke hatt tid til å finne fram adventsstaken i dag, så vi får finne fram saker og ting i morra. Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 6. Hei på deg!
  Ja, mens barn opplever ventetiden frem mot jul i sneglefart, går den rasende fort for oss voksne sånner det.... Så fint at dere tar dere tid til å fortelle og forklare barna om julen og alt rundt - kan være greit at de får et begrep om at julen er mer enn nissen og pakker.. ;o)

  Ha en fortsatt flott adventshelg!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett
 7. Ha en super adventshelg!! Hvite lys er fint det! Klem

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen et lite spor...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails