Følgere

tirsdag 29. april 2014

Blomster i både skog og krukke

Før påske solgte vårt lokale gartneri ruteliljer i potte, og jeg måtte kaste meg over tilbudet med 5 for 75. Det varme været de siste dagene og en noe fraværende gartner har gjort at de har fått det litt tørt, men vakre er de uansett.

Ruteliljen har også en hvit og vakker kusine, og sammen lager de en flott kontrast til hverandre. Når de er avblomstret skal de plantes ut i surbedsjord.

Det er et fascinerende mønster, og det er gøy å få disse skjønnhetene opp i litt høye krukker,  slik  at man ikke trenger å krabbe rundt for å beundre blomsten - den sees best nedenfra og opp...

I skog og veikant blomstrer hvitveis, og vi har allerede fylt adskillige vaser i en runde, og nå når langhelgen venter skal vi nok få tid til en ny tur i skogen bak huset.

Blomstene under plukket datteren ved en bekk bak huset, og hun synes de var det fineste som fantes - kanskje noen vet hva de heter? I vasen sprang det ut noen lilla/rosa bittesmå blomster også - vi må se om vi ikke klarer å finne dem igjen.

Små blå tepper dekker blomsterbedet, og det vokser så det knaker i det sommerlige været.

Håper våren gleder deg også med små glimt av farge rundt om i hagen.

Vårhilsen fra Hilde som har funnet frem vannkannen.

2 kommentarer:

  1. Så vakre ruteliljer og hvitveis :) Dette er en herlig tid! Det dukker opp nye knopper og skudd for hver eneste dag. Tenk at det er mai allerede!

    SvarSlett
  2. Hei igjen... Jeg glemte å si at den grønngule blomsten heter Maigull :)

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen et lite spor...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails