Følgere

mandag 14. desember 2009

Sandkaker

Disse skjønne sandkakeformene er fra min bestemor, og de var nok glade for endelig å bli fylt med deig og et besøk i stekeovnen igjen.


I går, på selveste Lucia dagen bakte ungene, en venninne og jeg sandkaker og marvposteier, og det ble nærmest nostalgiskt. Vi hadde aldri forsøkt det før, men kakene ble sprø og fine, og slapp formene fint.


Mathias synes det var spennende å kverne mandler, og jeg husker selv at dette var en jobb jeg gjerne gjorde når mamma og jeg laget hjemmelaget marsipan - et fast innslag hver jul, som vi ikke lager lenger, men godt var det!Sandkakeformene er arvet fra min Farfar - hos Farmor og Farfar var det nemlig Farfar som laget mat og kaker, mens Farmor stod for vasken etterpå. Han hadde alltid en kake på lur, og på søndager samlet han hele familien til søndagsmiddag, og da var vi 11 rundt bordet i spisestua, og jeg har mange minner fra disse middagene... Nå har ikke sandkakeformene vært brukt på svært mange år, så det var hyggelig å ta de i bruk!Emilie og Linnea smurte formene etter alle kunstens regler, og etterhvert temmelig rikelig...

Bakedagen ble avsluttet med varme Lusekatter til Linus i svingen som er årets julekalender på NRK, og etter barnetv ble det Lucia morgen tatt opp fra Svt sin morgenstemning, og det var en flott og stemningsfull konsert.... En veldig hyggelig førjulsdag - takk for at du hjalp til å fylle opp kakeboksene våre, Marta!
I morgen er det julekonsert på jobb, med nesten 300 syngende barn... Gleder meg - julestemning på høyt nivå!
Ha en fin førjulsuke!
Hilde3 kommentarer:

 1. Alltid bra med hjelpende barn. Gleder meg til å se dere på julekonsert i morgen.Da kommer jeg nok i julestemning:-).

  SvarSlett
 2. Tradisjonen me lagar ved å bake saman og bruke gamle fine former må me ta vare på :)

  Klem :)

  SvarSlett
 3. Kjempe koselig å se at de gamle formene er kommet til heder og verdighet igjen.
  Gleder meg til å smake på kakene.

  Konserten i kirken var helt topp.
  Klem fra Mamma

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen et lite spor...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails