Følgere

onsdag 13. juli 2011

Grenå mølle og smie

Denne flotte møllen er vel verd et besøk. den er i drift på søndager. Man kommer helt opp i selve kvernen, og får se møllesteinene og malingen av kornet. Møllen selger også mel i små poser med oppskrift på grovt møllebrød påtrykt.
Ungene synes møllen var et spennende besøk, selv om det desverre var driftstans grunnet en feil da vi kom på besøk - er du i Grenå vil jeg anbefale turen - Møllen ligger på et høydedrag og er lett å se. Det er god plass til å parkere utenfor møllen.
I Grenå sentrum ligger denne herlige gamle møllen. Smeden er på plass hver tirsdag, og tar imot besøk. Særlig sønnen synes dette var et spennende besøk, så her måtte vi innom to ganger. Mens vi var der laget smeden en svært intrikat pølseklype til bruk på grillen.
Alt av inventar i smedhuset er gammelt og er nok flere hundre år . Arbeidsbenken er herlig slitt og bærer preg av flere generasjoner med smeder som har hatt sitt virke her inne.

Jeg er sikker på at jeg kunne sittet i et hjørne og bare vært til stede en hel dag hos den hyggelige smeden. Han tok seg god til til å vise og forklare ungene som spent fulgte med på det glødende metallets endringer.
Så om du liker å putte litt kultur inn i handleturen en tirsdag - er dette et godt avbrekk.
Takk for at du titte inn til meg.
Klem Hilde

2 kommentarer:

  1. Så koselig. Er visst mer å oppleve i Grenå enn havna ser jeg. Neste gang må vi mer rundtomkring når vi er der.

    SvarSlett
  2. så spennens det så ut i den smia! den smiekunsten hadde hvert no å kunnet!
    synd at mølla ikke var igang..
    klem:)

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen et lite spor...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails