Følgere

fredag 15. juli 2011

Kattegattcenter, Grenå

Kattegattsenteret har mange ulike akvarier med fisker og sjødyr fra alle verdens hav. Jeg liker nok best de fargerike korallfiskene, mens Emilie er veldig facinert av haiene i det enorme bassenget som man kan beundre via en tunell, gjennom store vinduer eller ovenfra. Det er god plass til de store dyrene, og det er nok størrelsen som er mest imponerende for den livlige frøkna.På bilde kjører hun rullebåndet i hai-tunellen for femte gang...Utendørs er det krabbefiske og seler. Selene er dresserte og har en oppvisning i forbindelse med foringen. Også haiene i det store innendørs bassenget gjør noen triks - de henter mat på anvist plass, og passerene kan samtidig sjekke at de er i god form.

Ungene frydet seg over de lekne selene, mens Emilie og jeg måtte ta en ny runde for å se på haiene...
Ute er det et fint lekeområde med vannpumper hvor barna kan åpne og stenge sluser, og dermed frakte små plastbåter rundt i et slusesystem. Mathias synes dette er veldig spennende og ble dryppende våt, uten at det spilte noen rolle i det deilige været...

Senteret har en fin beliggenhet rett ved fergekaien, så på vei hjem var det kjekt å kunne bruke et par timer her mens vi ventet på at båten skulle gå - det var vel verd å betale 10 kroner pr billett for å oppgradere dem til sesongpass, og på denne måten få et fint avbrekk før en lang ferd videre i ferien.
Er du i Danmark og har barn som liker fisk og vann kan jeg varmt anbefale en tur hit.
Takk for at du titter inn til meg.
Klem Hilde
2 kommentarer:

  1. Herlige bilder fra et flott sted.
    Ønsker deg en fin helg, nyt den og kos deg masse.
    Klem fra Mio

    SvarSlett
  2. Ser ut som dere har deilige dager i Danmark. Flotte bilder av glade og fornøyde barn. Fortsatt god sommer.

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen et lite spor...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails