Følgere

torsdag 19. juli 2012

Slottsbesøk

I dag har vi vært på omvisning inne på slottet, og det kan varmt anbefales. Vi hadde en veldig flink guide, som fortalte og levendegjorde på en slik måte at også barna ble engasjerte.

Det er ikke tillatt å fotografere inne på slottet, så dermed er det dårlig kvalitet på dette bildet fra fugleværelset , som er hentet fra et kort vi kunne kjøpe etter omvisningen. Fugleværelset er rommet der man venter før man kommer inn på audiens til kongen. .
Bildene fra store festsal er hentet fra googel. De store lysekronene er laget etter kopi av de orginale lysekronene, som i sin tid ble solgt til det danske kongehuset - de var jo ikke til strøm, og skulle derfor byttes ut. De lysekronene som nå er på plass er laget som kopier etter orginalene. De veier 600 kilo stykket, og det er 1000 vis av krystaller på dem - i år skal de for første gang pusses etter at de ble hengt opp - misunner ingen denne jobben!
 Vi så ikke noe til noen av slottets beboere, men ungene synes det var supert å få vandre rundt inne i slottet. Vi kunne også beundre utsikten fra balkongen gjennom en åpen dør på balkongen, og det må være et mektig skue å stå der på 17. mai og se alle barna og korpsene komme vandrene i time ette time, med et mål - vinke til de konglige.
Skulle du få lyst på et besøk selges billettene via billettservice.no, og det er enkelt å få billett :-)
Takk for at du tittet innom.
Klem Hilde

5 kommentarer:

 1. Så koselig dag dere har hatt. Slottet ser flott ut.

  SvarSlett
 2. Det er virkelig verd å få meg seg en omvisning på slottet:-) var der for 2 år siden, veldig stas:-)

  SvarSlett
 3. Æ har aldri vært inne på slottet, var utenfor der i 1971, da var æ på ferie i Oslo b.annet ilamme foreldrene mine,husker da at æ syns det var stas og få se det :O)

  Fine bilder, Hilde, ha en fin kveld, hilsen Lisbeth <,O)

  SvarSlett
 4. Hei:)
  så morro! Så virkelig vakkert ut!
  har aldrig hvert inne selv, bare utenfor.
  klem :)

  SvarSlett
 5. Så koselig med slottsbesøk. Så gøy at dere er litt turister i egen by, skulle vært flinkere til det alle mann. Kos dere videre med ferie:-).

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen et lite spor...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails