Følgere

onsdag 25. desember 2013

Et tre fylt med krimskrams

'
I går hadde vi en hyggelig julekveld. Ungene gledet seg voldsomt til at nissen skulle komme med gaver - de begynner å bli store, men er ennå sterke i nissetroen, og har nok en mamma som har fortalt så mange nissehistorier at de vil leve i troen en god stund til. Heldigvis falt tv underholdningen på NRK i god jord, og timene tikket avgårde.
Vi spiste julemiddag og vandret rundt treet til adskillige sanger før nissens magiske sekk kunne åpnes og gavene deles ut... Det er jo alltid vanskelig å vite hvile gaver som blir godt mottatt, og i år ble en romantisk nattskjole, mariusliknende sokker og skivotter de mest populære gavene. Sønnen har fått en flott Mariusgenser av Framor, og den har han gått med hver dag siden han fikk den, og den er aller nådigst vasket en gang. Han ønsker seg i hemmelighet en mariusbukse også, men ser poenget med å være tolv år og gå i strikkebukse :-) - han er bare veldig glad i å holde seg god og varm.

Inne i bloggeland har jeg sett så mange vakre juletrær der kulne er fargekoordinerte og alt er lekkert. Vårt tre er et sammensurium av gode minner og hjemmelaget pynt jeg har fått i gave, og jeg elsker det. Det er en salig blanding av kuler, bjeller, engler, instrumenter og andre figurer.

Bjellene over er fra et loppemarked vi arrangerte med tensingkoret, og jeg synes de var sjarmerende. De skulle kastes, men fikk være med meg hjem. Den søte anda under sover i en valnøtt, og er en gave fra ei venninne, og har minner om felles opplevelser og folkehøgskole i seg.

Stjerna sitter i toppen, og det er norske flagg og perlesnorer - vi kunne synge du grønne glitrende tre god dag i år også, og lukta er deilig - det kommer stadig eimer av granbar.


Under treet står denne kjekke karen. Min mor kjøpte den til sine foreldre, og så har jeg arvet den. Hun kjøpte to slike nisser, så jeg er vokst opp med at han skal stå under treet. Min mann synes den er stygg, og den har i flere år vært savnet i alt rotet i kjelleren, men kom til rette i høst da vi endelig ryddet kjellerboden... Nå er han fremme igjen, og jeg synes han er fin i all sin plastikk, men man må nok ha vokst opp med en slik en for å finne sjarmen?

Ønsker deg en deilig 1. juledag.
Klem Hilde


2 kommentarer:

 1. Ha ei fortsatt fin jul :)

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 2. Må le litt av nissehistorien din ;-)
  "Mannen synes den er stygg" Men er det ikke det som er så herlig med julen.
  At vi har sånne "stygge"ting innimellom fordi de er fulle av gode minner.
  Akkurat det som julen handler om:tradisjon,være sammen og gode minner!
  Kos deg videre med dine og skap gode Minner :-)

  Trine

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen et lite spor...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails