Følgere

tirsdag 24. desember 2013

Honninglys

Så er julaften her, og vi har tent honninglysene som vi laget i går. Ungene synes dette var en spennende aktivitet. Bivoksplater får man kjøpt på honningcentralen, på Panduro eller andre hobbybutikker. Våre plater er en gave fra en veldig snill nabo. Vi fikk de for et par år siden, og så har de bare blitt liggende. I fjor jul kom veker i hus, men tiden strakk ikke til...

 Honningvoks er det den voksen biene lager når de lager kubene sine, og når du brenner et honninglys vil det bre seg en deilig, svak duft av honning i rommet. I tillegg er de røykløse, og brenner uten å verken sote eller bøye seg.

For å friske opp platene og gjøre de mere bøyelige varmet vi de opp med hårføner og da ble de som nye igjen. Veldig hygggelig med hjemmelagede lys, og nå luker  et godt av juletre og honninglys i stua. På tv har vi allerede kommet gjennom Donald Duck og Mikke Mus. Jeg venter på tre nøtter til Askepott, og når den er ferdig venter kjøkkenet på meg :-) Brownies skal bakes, ribba skal stekes og poteter skrelles. Ute uler vinden, og det gjør den ikke så ofte her. Jeg håper uværet ikke vil herje alt for mye rundt om i landet og at alle får en trygg jul.

Jeg ønsker deg en riktig god jul!
Juleklemmer fra Hilde

2 kommentarer:

  1. God jul til deg og dine Hilde! Hlres ut som en deilig og fredfull dag. Juleklem fra Eva.

    SvarSlett
  2. Så fine honningslys dere har laget :)

    Ha ei riktig fin jul ilamme dine kjære.

    Lisbeth :O)

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen et lite spor...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails