Følgere

lørdag 8. februar 2014

Må, bør, ønsker?

 Mmmmm så er det en ny helg, kan fylle den med det utroligste, men det er alltid et men. Det er alltid noen ting som må gjøres først. Klær skal vaskes, mat skal kjøpes, hus skal ryddes og vaskes, så bør vi gjøre noe ute i det fine vinterværet, og skapet i gangen med alle uteklær, skjerf, luer og votter skulle vi jo så absolutt ha rydde i.... Papirene som ligger litt her og der på kjøkkenet skulle vært ryddet, kaoset med utskrifter med oppskrifter skulle ha funnet veien inn i en perm - jo da, intensjonene er der.

Vi bør absolutt gjøre noe hyggelig i sammen med ungene, endelig har vi god tid som vi kan dele sammen. Intensjonene er klare på dette området, men gjennomføringsevnen er ikke alltid like god - dessverre. Heldigvis har de gode venner de fyller dagen i sammen med alle tre, og vi starter dagen med hjemmebakte rundstykker og en felles titt på OL, men egentlig var planen å lage snømenn  sammen etter frokost, men de har vi ennå ikke laget...
 Som pliktoppfyllende foreldre skal skolearbeidet følges opp, og helgene er perfekte til å gi litt ekstra input. Planen er at vi skal klare dette også i løpet av helgen. Noen spennende oppgaver og tekster på engelsk for å utvide ungenes ordforråd, som en time engelsk i uka på skolen ikke helt dekker.
Så sitter vi her da - både frokost, lunsj og middag er unnagjort, og to av måltidene spiste vi i fellesskap. Vi avsluttet kvelden med å se en film i sammen alle fem, men de store spennende gjøremålene uteble - det ble mest en dag fylt med må og bør - men det er helt greit. Det viktige er å finne noen enkle ønsker som enkelt kan oppfylles. Et ønske om å kunne servere en dessert en gang i uka kan krysses inn som utført. God lukt fra vaskerommet med masser av nyvaskede klær gir noen sekunder med lykke. Smilet hos datteren som leser engelsk og etterpå kan svare på spørsmål fra teksten gir en god glede. En kopp kaffe latte i stillhet, mens ungene leker rundt om i huset med lyden av glade stemmer, og med bena i sofaen blir det noen minutter med salighet.
Det viktige for en god helg er alle de små tingene - i morgen kan vi kanskje klare å lage noen snømenn sammen? Uansett skal jeg lage en rundstykkedeig før jeg legger meg, så kan dagen starte med duften av nybakt og en god kopp te.
Ønsker deg en fortsatt god helg.
Hilde


3 kommentarer:

 1. Heia Hilde, ka gjør vel det ar de store gjøremål ikke blei gjort ... hovedsaken er at man er sammen og koser sæ når det er helg.
  Ha ei fin ny uke .

  Lisbeth :0))

  SvarSlett
 2. Herlig helg med samvær i fokus...akkurat slik det skal være:) Ønsker deg en fortsatt fin søndag!

  SvarSlett
 3. Det viktigste er når alt kommer til alt å tilbringe tid sammen:)
  Tid sammen er vel anvendt tid:))
  Ønsker deg en flott dag!

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen et lite spor...


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails