Følgere

mandag 16. desember 2013

Svibel stell og bruk

Svibler
Trenger ikke jord, men trenger litt vann. Det gir noen muligheter i forhold til spennende bruk. Kan settes i glass med røttene synlig. Eller du kan putte kuler, bark eller annet i vannet og få et spennende element i en dekorasjon.
Sviblene kan fort bli for lange og avblomstret. Det kan du motvirke ved å oppbevare dem kjølig om natten. Enten i et kjøleskap eller ute på en balkong hvis det ikke er frost. En kald gang fungerer også fint. Da har du sviblene lenge. Gi dem lite vann. Næring trenger de ikke – det har de med seg i løken.
Etter blomstring kan du la planten visne ned, sette den på et mørkt og kjølig sted for å sette den frem til driving neste år.


Mine svibler har en tendens til å bli litt lange og ranglete - da klipper jeg av blomsten og setter den i vase - der trives den godt, og så er det jo bare å sette inn en ny svibel til erstatning. Adventstaken vår er en kobinasjon av blomster og lys, og det er snart på tide å bytte ut første runde med blomster. Jeg liker nok svibelen best før den springer helt ut, men duften av blomstrende svibel er jo jul...

Det er litt som drops disse skjønne løkplantene - jeg har huset fult, og fyller stadig på med nye godinger til 10 kr. stykket.

I helgen hadde vi pepperkakebakedag, så da har vi i hvertfall noen julekaker i hus. jeg stresser ikke så mye med denne bakingen til jul. Det meste kan kjøpes, og ungene har ønsket seg sjokoladekake, og det skal de få. Jeg har sett meg ut en lekker variant på trinesmatblogg.
Takk for at du tittet innom :-)
Hilde

1 kommentar:

  1. Svibel er selve juleblomsten for meg. Vakker, velduftende og enkel å stelle.
    Det kan ikke bli bedre.

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen et lite spor...


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails