Følgere

lørdag 6. mars 2010

Ut av vinterdvalen

På tirsdag kveld bar vi opp de fleste overvintrende plantene fra kjelleren. De var gule og pjuskete, men nå ser det ut til at livet i stua setter farge på tilværelsen atter igjen... Markisen er ute og skjermer mot stekende sol, så det blir et fint lys som siler inn.
Det er ikke vakkert, men skal man få en fin blomstring blir det noen uker med krukkeland inne... Fuchiaen står i søppelsekk fordi krukken den egentlig bor i er så tung, og mannen synes den var vanskelig å maøvrere ned trappen med sekketralle....


Det er ikke mye som minner om vår i hagen - snøen ligger nesten to meter dyp og hard etter litt måking av vårt flate tak...Fastelavensriset står med museører og minner om gleder som skal komme....
Engletrompeten har grønne blader, og det ser ut til at alle stiklingene har rotet seg, så da blir det gleder å dele...

Fuchiaen er klar for å bli toppet....
Nå venter besøk på biblioteket, hvor det er en forestilling om hekser... Nye bøker skal også bli med hjem, og det er spennende!
Nyt helgen!
Takk for at du titter innom!
Klem HIlde9 kommentarer:

 1. Så deilig at det snart er vår. Har du et tips om en stor plante i krukke jeg kan har på verandaen, som tåler mye varme og sol? Har veldig lyst på engletrompet, men vet ikke om den tåler stekende sol. Brant opp et par planter der i fjor sommer. Kos dere på biblioteket.

  SvarSlett
 2. Ja,slik er det når man har masse planter som skal overleve fra år til år.De tar litt plass,hos meg står de overalt hvor det er et vindu som kan gi lys.Har fått opp alle fra kjelleren nå,og også plantet stiklinger.Blir deilig når de fleste kan ut på verandan eller tas med på hytta.

  SvarSlett
 3. Så flink du er! Mine har ikke kommet opp fra kjelleren ennå, kanskje i morgen?

  Kos deg i kveld!
  Klem Igi

  SvarSlett
 4. Så bra at du tok opp dette temaet i innlegget ditt. Det minner meg på at jeg må ta en tur i kjellerboden for å ta fram de overvintrede sommerblomstene mine. Det er slik her også, at vinteren er til de grader til stede ennå, at man glemmer slike vårlige sysler som dette.

  SvarSlett
 5. HeiHilde!Spennende med blomstrer som har overvintra.Har noen ktukker som må opp,får bli i morgen det.:))
  Spennende på biblioteket og skirenn.
  her var vi på dagstur til hytta,herlig.
  God lørdagskveld!Klem Linda :))

  SvarSlett
 6. Er ikke det koselig,,,,når plantene kan finnes fram fra vinterdvalen,,,,da er et håp om vår i år også.
  Her hos oss er det også store hauer ed snø,,,,men gradestollen viser iallefall røde grader,,,,da er det jo lys i tunellen,,,,smiler.
  Ha en fin helg videre.
  Anne

  SvarSlett
 7. Har ikke noen plasser å overvintre planter jeg.
  Har en pelergonia som har overvintrert i kjøkkenvinduet.
  nå skal jeg se om jeg får til dette med stiklinger.
  Har satt i stand syv stykker.
  Ha en riktig fin søndag.
  Klem

  SvarSlett
 8. Det er så herlig når plantene våkner til ny vår. Jeg mistet alle mine i vinter pga kulda, men har allerede bestilt meg nye. Har nok lært at jeg må pakke dem bedre inn til neste vinter.
  Ønsker deg en fin søndag.

  SvarSlett
 9. Hoppfullt med spirande grönska i din vas - det kommer en vår efter denne snörika vinter också men väntan verkar bli lång.
  Pelargonerna behöver både ljus och värme nu för att bilda ny grönska och förhoppningsvis massor med blomster :)
  Ha en skön söndag! /Bea

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen et lite spor...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails