Følgere

lørdag 17. april 2010

Det spirer og gror...

Som lest så gjort... Vel når man ikke er så erfaren på dette med med frø - annet enn blomstererter og salat, ja så leses pakningsvedlegget nøye! Frøene ble sådd, og nå spirer de ivrig, men når skal de plantes om i enkeltpotter??? Det står det ingenting om! Er det noen råd der ute????
I helgene får ungene lov til å drikke et glass med sjokolademelk, og det er stor stas!!! Emilie koser seg veldig med sitt store glass


Krokusene er nydelige nå - vi har lilla i ulike nyanser, gule og hvite typer - i morgen får jeg komme meg ut for å knipse noen flere...
Dette har vært en usigelig sløv dag fra min side, mens mannen har funnet frem hagemøblene, Emilie har besøkt en kompis fra barnehagen, og Linnea og Mathias har hjulpet til ute i hagen... Jeg har hatt hyggelig besøk av mamma, og tørket støv og ryddet på kjøkkenet, men så sa det stopp for i dag... Bedre lykke i morgen!
Nyt helgen
Klem Hilde

8 kommentarer:

 1. Er litt usikker på dette med å plante over i enkelt potter, men jeg gjør det når jeg føler at spirene er "håndterlige". så flotte krokkus, her har det ikke kommet noen blomster enda. Bare blader. Ha en fortsatt fin helg:-)

  SvarSlett
 2. Härliga bilder från London! Vad söt hon är din Emilie! Du är duktig som bara ger dem mjölkchoklad på helgen. Vad dyrt det blir för er att ha barnen på "fritids" som vi kallar det i Sverige, barnomsorg före och efter skolan. Jag betalar 400 kr/barn och månad. Astrid som går på dagis kostar 2000 kr/månad. Ja, det tåls nog att räkna på om man tjänar mer på att vara hemma då barnen kommer från skolan. Ha en fortsatt trevlig helg! Kram Stina

  SvarSlett
 3. Lene har helt rett! Plant om, prikle, når plantene er håndterlige, når de har fått 4 blader! Jeg prikler noen før det og!
  Og da skal de stå kjølig og lyst, så de ikke vokser seg lange og spinkle!
  Lykke til!

  SvarSlett
 4. ta de når det er fire blader på hver.. bare husk å stappe de litt lenger ned i jorda slik at det 'hvite' på stengelen ikke er synlig og at du skal gjødsle nå.

  bruk en pinne å stikk hull i jorda med så er det enklere.

  Hilsen Bea i nord som har sådd for første gang.

  SvarSlett
 5. Heisann!!
  Ser du får gode tips når det gjelder spirene dine:o)
  Har ikke sådd noe enda i år....skal så rett ut når det blir varmt nok til det!!
  Min julerose stod først i en urne på trappen i fjor....og så ble den senere satt ned!! tror nok at disse tåler ganske mye :o)

  ha en fin søndag :o)

  SvarSlett
 6. Prikling är lite skräckfullt, den kan jag också. Väntar tills fyra blad..Problemet är ju att dom inte blir kraftiga om man inte tar modet till seg..
  Lata dagar är sköna ibland, man samlar krafter :)

  SvarSlett
 7. Spirene dine kan nok prikles nå, ser jeg.
  Jeg pleier å bruke torv (Herbia) til å prikle i. Jeg stapper pottene godt, flere om gangen før jeg setter dem i en plastkasse med vann, slik at de kan trekke godt med fuktighet.
  Deretter stikker jeg et hull midt i torven med en priklepinne, eller en merkepinne. Her er det bare fantasien som setter grenser. Man kan jo bruke penner, blyanter, fingrene osv. Hehe.
  Jeg stikker spirene forsiktig og godt ned i torven. Så langt ned som mulig.
  Deretter plasserer jeg dem i drivhuset.
  Spirer bør stå ganske lyst, og ikke i så mye varme. 15 grader er nok.
  Da får man kraftige og sterke planter.
  Om det er for varmt strekker de seg mye, og blir tynne. Da knekker de lett, eller kollapser ved utplanting.
  Du kan starte med å gjødsle etter ca. en uke. Da har røttene "satt seg".

  Jeg har også kjøpt meg en papirpottemaker, men den var litt for liten. Såg at det er kommet en større variant på markedet, så jeg skal kjøpe den etterhvert.

  Lykke til! :)

  Jeg er forresten helt sikker på at glasset med sjokomelk smakte veldig godt. ;))

  SvarSlett
 8. Takk for gode tips - jeg venter nå i spenning på flere blader...
  HIlde

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen et lite spor...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails