Følgere

lørdag 5. mai 2012

Hagesildre

Den er ikke så stor, men den har en nydelig farge, og lyser godt opp imot hellene.Hageslidre vokser godt i hagen. Grav et passende plantehull og løs opp jorden med en gaffel. Du kan forbedre tung jord ved å blande inn litt sand. Plasser den på passende dybde i hullet. Toppen av rotklumpene bør befinne seg rett under jordoverflaten. Fyll hullet med jord og press godt. Vann umiddelbart etter plantingen. Hageslidre trives i full sol i sandholdig jord. Utmerket som kantplante.
 Rundt om ligger ungenes skatter, plukket på strender i Danmark. Til sommeren kommer det nok nye skatter til :-)


Gressløken vokser ivrig, og det er godt, for vi liker eggerøre i helgene... Den rekker akkurat å produere nok til å holde oss med gressløk til søndagsfrokosten. Senere på sommeren blir den også klippet inn til potetsalater og dressinger. Den lever et hardt liv, men er høyt skattet.

Under er skiltet som ble glemt igjen ute i høst. Rart det der med hvor ivrig jeg er i hagen om våren, og hvor lei jeg er når høsten kommer - det er stadig noe som blir glemt igjen ute...

Håper du også har hatt en fin dag i hagen i dag. Vi stod opp til 5 cm snø, men den tinte heldigvis utover dagen, og når solen tittet frem var det bare å nyte kaffen ute, mens ungene lekte gjemsel mellom husene.
Takk for at du tittet innom.
Klem Hilde

2 kommentarer:

  1. Que bela a natureza.

    Bjs cristalinos

    SvarSlett
  2. Der er blomsten jeg lette etter navnet på. Hagesildre - takk. Fine bilder :)

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen et lite spor...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails