Følgere

fredag 13. januar 2012

Å runde av dagen

Til jul ble vi denne skjønne boken rikere. Den gir oss en hyggelig avslutning på dagen, med historiene om Petter kanin, Fru Tinkel-Vinkel, Vimsekaninene og mange fler. Det er veldig hyggelig å sitte sammen og få en rolig slutt på en ellers temmelig hektisk tilværelse.
At det er fyr på peisen, og noen lykter som brenner gjør det jo ekstra fint. Man får nyte denne mørke tiden med lys i hver en krok :-) Det er veldig enkelt å lage det litt ekstra hyggelig, og man kjenner seg så rik når man kan gjøre det...

De skjønne illustrasjonene setter virkelig fantasien i sving, og man lever seg inn i livet til de små dyrene som er staset opp i de skjønneste klær, og alle deres omgivelser er svært innbydende. Alle historiene har en moralsk undertone, men den er av en slik art at man faktisk kan ha en fin samtale rundt den.


Det er beste er nesten når man neste kveld kan spørre om hva vi lese i går, og ungene kommer med fyldige referater. Da har i hvertfall historen fenget, og de sitter igjen med et hyggelig lite eventyr som kanskje gjør det lettere å soven den kvelden.

Jeg håper vi klarer å holde på denne lesestunden lenge - det finnes et hav av gode bøker der ute som bare venter på å bli lest. Det er ekstra hyggelig å bli lest for, og gjennom dagen er det nok av krav til barnas egne lese prestasjoner.
Har du en god barnebok å anbefale kanskje?

Den beste dagen i ditt liv, er den dagen du skjønner at gresset er grønnere på din side av gjerdet.


                                                                                                                               Lars Elton


Ønsker deg en god helg! Takk for at du tittet inn til meg.
Klem Hilde


5 kommentarer:

 1. Jeg husker veldig godt hvor hyggelig jeg synes det var å bli lest for på sengekanten av mamma eller pappa. De gjorde det til jeg ble ganske så stor :) Veldig fin måte å avslutte dagen på!

  SvarSlett
 2. Takk for et nydelig innlegg! Ja, det var en så koelig tid da barna var små og vi satt og leste ei bok sammen. Det var en måte å samle dem ja, av og til spurte de Når skal du fortelle?
  Ta vare på de små , men store øyeblikkene:))

  SvarSlett
 3. Hei:)..sååå nydelig innlegg:))...er helt enig..mange fine bøker som venter på å bli lest:)...og ordtaket du hadde til slutt var virkelig noe å legge seg på hjerte:)) TAKK og god helg:)

  SvarSlett
 4. Här hemma läser vi mycket för våra barn (har själv alltid älskat att läsa sen jag var liten). Som svensk måste man ju givetvis rekommendera Astrid Lindgren, men även Pija Lindenbaum, Jujja Wieslander och Martin Widmark är stora favoriter hos mina barn.

  Kram Marie

  SvarSlett
 5. Beatrix Potters historier er bare så skjønne!
  Herlige historier og nydelige illutrasjoner, love it!
  Og ingenting er vel så koselig som en lesestund før sengetid.

  Herlig ordtak til slutt der:)

  Flott kveld til deg!

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen et lite spor...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails