Følgere

mandag 18. juni 2012

Valmuesøster

 Her ser du ”Blå valmuesøster” (Meconopsis betonicifolia)
”Blå valmuesøster” kommer opprinnelig fra Himalaya og kalles “Himalayas blå valmue” på dansk.

Stauden liker full sol eller halvskygge, samt jord som er jevnt fuktig. Hos meg står planten i et surjordsbed i sammen med rhododendron. Planten har jeg arvet fra svigermor, og den er en kjær staude. Næringsrik og humusrik jord gir best resultat. Den blir fra 70 - 90 cm høy og blomstrer i juni/juli. “Blå valmuesøster” klarer seg visstnok bedre i kalde strøk enn ved kysten. Hos meg har vi sone H4. Beddet er godt drenert, og planten klarer seg fint med det snødekket den får om vinteren. Eneste minus med denne blå skjønnheten er at blomstringstiden er kort. Etter noen uker er det over… På den annen side er bladverket og blomsterknoppene meget dekorative, så den gjør seg fint også når den ikke blomstrer i all sin prakt.


De blå skjønnhetene kommer gost til sin rett mellom det rosa blomsterfloret fra rhododendronen.

Desverre regner det stadig, og frister ikke til de store hageutskeielsene, så jeg håper på sol og hagekos, slik at jeg får med meg blomstringen utendørs og ikke bare gjennom stuevinduene. Vi er inne i siste innspurten av skoleåret - snart venter en lang og deilig sommerferie, og da satser jeg på sol og gode bøker i hengekøya :-)

Ønsker deg en fortsatt god uke, og håper vi alle får gløtt av sol og varme.
Klem Hilde


5 kommentarer:

 1. Helt nydelig! Min blomstrer ikke i år, for jeg delte den i fjor. Kjempe fint at jeg kan nyte din her inne!

  Klem Vivi

  SvarSlett
 2. Den er nydelig! Jeg hadde også denne, men den kom ikke igjen i år dessverre. Mulig det er fordi jeg bor ved kysten? Eller at det simpelthen ble for bløtt, eller for tørt....I alle fall har jeg sådd denne i år igjen, så jeg krysser fingrene! den er jo så vakker!

  SvarSlett
 3. Vakker blomst den valmuesøsteren! Jeg kjøpte den og plantet den ett år - den kom ikke igjen. Nå skal jeg prøve på nytt, og hvis ikke det går så er det vel fordi jeg bor for nærme kysten?

  SvarSlett
 4. Den er utrolig fin , jeg håper jeg får blomst på min i år.
  Flotte bilder , Marit.

  SvarSlett
 5. Hei. Jeg har noen valmuesøstre jeg også, de er veldig fine. Jeg har derimot hørt at den ikke skal plantes der det er mye sol. Den kan visne ned og dø hvis det blir for varmt og for mye sol.

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen et lite spor...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails