Følgere

søndag 8. august 2010

Ebeltoft fargegård


Farvergården

Adresse:FarvergårdenAdelgade 15EbeltoftTlf. 86 34 55 99

Den Gamle Farvergård i Ebeltoft

Farvergården ligger midt på byens travle hovedgade og hører blandt Ebeltofts mest særprægede og velbevarede gårdmiljøer.
Gården, hvis bygninger er opført i tidsrummet 1700-1850, var tidligere rammen om en driftig håndværksvirksomhed, hvor der blev farvet garn og klæde for omegnens og byens befolkning.
Farveriet var i drift 1772-1788 og igen fra 1824-1920erne.
Farvergården i Ebeltoft er i øvrigt det eneste bevarede købstadsfarveri i Nordeuropa.
Farvergården består af sit intakte farveri, farverens bolig og avlsbygninger. Det hele står som da farveriet var i drift for omkring 100 år siden.
Det sort flag over døren signalerede, at her boede en professionel farver. Den ægte sorte farve var nemlig den mest vanskelige og kostbare at fremstille.
Den sidste farver, Johan Petersen, ophørte med at farve omkring 1925, men han blev boende på stedet og fremviste det som museum til sin død i 1959.Farvergården blev i 1974 erhvervet af Ebeltoft Kommune og åbnede igen som museum.
Farvergården har siden 1978 været drevet som en afdeling af Ebeltoft museum.
Se mere om Farvergårdens udstilling og indretning her >> ( Informasjonen er hentet fra http://www.ebeltoftmuseum.dk/, men bildene er mine egne)


Dette var et spennende museum både for liten og stor - Her viser jeg jo bare det sjarmerende interiøret, men alle verkstedene er intakte og med inngangspenger 10 kr for voksen, og børn gratis var det vel andvendte penger...Museet selger plantefarget garn, og nostalgiske leker i sin lille butikk. Et deilig pusterom fra gågaten, og en god opplevelse for ungene!
Nok en ferieuke er i ferd med å starte - Elsker disse lange morgener med gooooood tid!
Håper solen titter innom - i går hadde vi en vidunderlig dag!
Takk for at du titter innom!
KLem Hilde
5 kommentarer:

 1. Vi har vært i Ebeltoft, men har ikke vært innom fargegården. Ser ut som et flott sted!
  Ha ei flott uke!

  SvarSlett
 2. Så koselig ut der. Kos deg med en uke til med fri, lucky you!Jeg begynner så smått på jobb i morgen og for fullt på onsdag.

  SvarSlett
 3. Fant deg hos Cathrine og stakk innom;) Så koselige turer du har vært på, både her og lengre ned.
  Danmark er et herlig ferieland, men lenge siden jeg var der på ferie;)
  ha en fin kveld og klem;)

  SvarSlett
 4. Hei, og takk for hyggelige kommentarer hos meg. Squash var jammen det enkleste jeg har vært borti. Det kan du trygt kaste deg på til våren. De trenger vann, men det er det, egentlig.

  Marie

  SvarSlett
 5. Jeg synes de tre små museene i Ebeltoft; Farvergården, Det gamle Rådhuset og Siamesisk Samling, bidrar til å sette litt ekstra preg på "gamlebyen". Kirken også, med sitt karakteristiske ytre i to forskjellige stentyper.

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen et lite spor...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails