Følgere

mandag 26. desember 2011

Julefred

I dag har vært en vidunderlig dag. Vi har ikke gjort noen ting - bare akkurat det som lysten tilsa. Mange ganger er det netopp det som gjør dagen fin - at man bare fyller den med enkle ønsker som blir oppfylt. I dag var ønsket å pussle gaven til pappa - 1000 biter med ørsmå biter... Stuebordet ble ryddet, og ungene kastet seg ivrig ut i arbeidet med å snu brikker og lete etter rammen... Vi holdt ut leeeenge!

Alle har sine evner og noen er flinke til å finne biter, andre liker å finne et motiv og sette det sammen. Å lage et bilde sammen er hyggelig, og det er ingenting som minner om mas og jag over det hele heller...

Denne julen har vært svært rolig. Fordi alt har blitt gjort i god tid har skuldrene vært på rett plass hele tiden, og vi har kost oss sammen. Lista har ikke vært lagt så høyt. Svoren på ribba ble svært svidd, men julematen smakte deilig allikevel... Juleskinka er kjøpt ferdig på rema - bare å skjære opp så er man i mål - utrolig deilig! I år kom pepperkakedeigen også fra rema, og kakene smaker super godt. Jeg skal bli flinkere til å finne enkle løsninger - det viktigste er jo tross alt å ha overskudd til å hygge seg når man kan sette seg ned....

 Noen juler har vært mye mere mas enn hygge synes jeg, men denne gangen ble det bra! Vi rakk både juleverksted og gaveinnkjøp uten at stressfaktoren ankom. Juletreet ble pyntet 20 desember - fordi da begynte juleferien og ungene var i ekstase - vi har aldri gjort det før, men hvorfor ikke ? Ungenes eneste ankepunkr var at vi ikke hadde øvet på juletresangene - så til neste år må bestefar legge seg i trening på forhånd for da skal vi kunne mer enn et vers på alle sangene synes jentene - det kan bli en laaaaaang seanse!

I kveld ser pusselspillet slik ut - nå er det bare de kjipe bitene igjen, men de krever dagslys...  Ungene er veldig fornøyde med egen innsats, selv om det nok var oss voksne som fordypet oss lengst i arbeidet.

Denne spilledåsen er fremme på 10. året. Ungene er veldig fasinerte av delene som snurrer rundt, og ikke minst at det snør når man trykker inn en liten bryter. Det er hygelig med pynt som har tradisjon for å bli satt frem.

Jeg håper du har fått noen fine dager med de du er glad i, og ønsker deg en fortsatt deilig romjul uten så mange må gjøremål!
Klem Hilde

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen et lite spor...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails